FOTO Lansare de carte: „Tulcea, la 1870“, descrisă de profesorul Nicolae Ariton

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lansare de carte la Biblioteca Judeţeană
Lansare de carte la Biblioteca Judeţeană

„Tatălui meu, Constantin Ariton, care, înainte de mine, a citit Don Quijote, de Cervantes“ – aceasta este dedicaţia care deschide lucrarea semnată de profesorul tulcean Nicolae Ariton.

Lansarea de carte a avut loc luni, de la ora 18.00, în sala de festivităţi a Bibliotecii Judeţene „Panait Cerna“. Este vorba despre o lansare „tehnocrată“, aşa cum o descrie chiar autorul lucrării, la care au participat numai scriitori, istorici, bloggeri şi reprezentanţi ai presei.
„Tulcea, la 1870. Povestea adevărată a lui Nifon Bălăşescu, Ismail Bey şi Charles Hartley“ este o nouă abordare a autorului fascinat de SF. De la poveşti despre viitor, Ariton schimbă radical centrul interesului spre trecut.
Totul a pornit de la o idee abstractă: un thriller istoric „Misterele Dunării – Pierdut în Tulcea“. „Cu fiecare pagină scrisă a romanului, descopeream şi o pagină nouă din istoria adevărată a Tulcei, din documentele pe care le studiam. Încet, am început să realizez că de foarte multe ori întâmplările istorice prin care a trecut urbea noastră depăşeau în intensitate şi dramatism scenariul aventuros al romanului meu“, notează Nicolae Ariton.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite