FOTO Elevii din Delta Dunării creează trasee turistice on-line

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seminar la Tulcea
Seminar la Tulcea

Joi şi vineri la Tulcea a avut loc un seminar pe tema Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă şi a modalităţilor  pentru implementarea sa în şcoli.  Proiectul NaviNatur a fost implementat de Centrul pentru Educaţie de Mediu (SCHUBZ) din Luneburg în două ateliere de lucru din Tulcea şi Sighişoara.

Pe lângă elementele teoretice, în cadrul seminariilor s-au prezentat şi metode pedagogice puse simultan în practică prin crearea de rute educaţionale.
„Proiectul NaviNatur se va implementa pe o perioadă de doi ani, pe parcursul cărora se vor organiza vizite reciproce ale elevilor din şcolile partenere din România şi Germania, şi se vor crea tururi educaţionale comune. Se vor compara habitatele naturale şi speciile întâlnite în Rezervaţiile Biosferei din România şi Germania“, spune guvernatorul ARBDD, Viorica Bîscă.
Rută educaţională GPS

Click pe poză pentru fotogalerie!

Cu ajutorul metodei „rute educaţionale GPS“ copiii îşi pot prezenta mediul din zonele în care trăiesc, precum şi cultura şi tradiţiile locale. Metoda a fost dezvoltată de Centrul pentru Educaţie de Mediu Schubz începând cu anul 2007.
Prin intermediul unui portal de internet  elevii pot încărca rutele create şi pot face schimb de informaţii şi idei. Pentru a crea aceste tururi elevii trebuie să meargă pe traseul ales, experimentând astfel natura, dar să se şi documenteze despre diversele elemente întâlnite. Prin intermediul rutelor GPS create, elevii îşi pot prezenta cunoştinţele către ceilalţi colegi dar pot atrage şi interesul vizitatorilor zonei.
Proiectul este util „pentru că încearcă să reducă decalajul dintre cunoaşterea teoretică şi activitatea practică şi pentru aceasta e foarte important să motivăm elevii să protejeze mediul“, spune Grigore Baboianu, director în cadrul ARBDD.
Parteneri în proiect din România sunt: Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” Sighişoara, Şcoala cu clasele I-VIII Sf. Gheorghe, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Asociaţia Mioritics şi Fundaţia Svasta. Proiectul se bucură de susţinerea: Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi a Gărzii Naţionale de Mediu.

Seminar la Tulcea
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite