FOTO Două decenii la primărie: Cel mai longeviv primar din Tulcea este apolitic şi a ajuns la al şaselea mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ivan Ignat, primarul din Slava Cercheză
Ivan Ignat, primarul din Slava Cercheză

Mai mulţi primari din Tulcea au reuşit să ajungă la al cincilea mandat. Recordul aparţine, însă, unul edil şef care a reuşit duminică să îi convingă pe localnici să îl voteze a şasea oară. Primarul care a stat deja 20 ani la conducerea administraţiei locale spune că după acest mandat se va retrage.

Primarul comunei Slava Cercheză, Ivan Igat, este la al şaselea mandat. Este oficial cel mai longeviv primar al judeţului. Nu a fost niciodată susţinut de un partid politic, fiind întotdeauna sprijinit doar de Comunitatea Ruşilor Lipoveni.  A câştigat cu 51% din voturi.
Are 55 de ani, este căsătorit, are o fiică şi este inginer agronom. Nu şi-a făcut niciodată o campanie costisitoare, pentru că nu are posibilităţile financiare ale unui partid politic.
„Cred că secretul constă în modul de relaţionare cu oamenii: trebuie să ştii să le vorbeşti, să fii interesat de problemele lor. Şi la asta se mai adaugă şi să realizezi ceva în localitate“, spune Ignat.
Cel mai longeviv primar din judeţul Tulcea spune că se va retrage peste patru ani din această activitate.
Primarul comunei Topolog, Ion Olteanu (PSD):



A ajuns la al cincilea mandat, pe care l-a câştigat cu 62% din voturi. Are 58 de ani şi este de meserie economist. Este căsătorit şi are doi copii.
„Cred că ceea ce m-a ţinut în funcţia aceasta este atitudinea faţă de oameni. Niciodată nu i-am desconsiderat şi niciodată nu le-am vorbit urât, orice ar fi reclamat. În plus, am accesat fonduri europene şi am adus bani în comună. Şi se vede diferenţa“.

Ion Olteanu, primarul din Topolog

Primăriţa din Mahmudia, Gherghina Vrămuleţ (PNL):



Are 56 de ani, este funcţionar, este căsătorită şi are doi copii. A câştigat al cincilea mandat de primar cu peste 60% din voturile localnicilor.
Născută în comuna vecină, Beştepe, Gherghina Vrămuleţ a trăit toată viaţa în Mahmudia. „La mine e uşa tot timpul deschisă. Nu termin programul, urc în maşină şi plec acasă. Eu îi ascult pe oameni şi îi ajut cum pot. Cred că din această cauză, dar şi pentru că am schimbat la faţă comuna, m-au ales oamenii“.


Primăriţa din Mahmudia, Gherghina Vrămuleţ
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite