FOTO „Din inimă pentru inimi“: Elevii de la Seminarul Teologic donează sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la Seminar au donat sânge
Elevii de la Seminar au donat sânge

Este vorba despre un proiect început în această săptămână de un grup de elevi din clasa a XII-a de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Casian“ din Tulcea, cu binecuvântarea PS Visarion şi coordonaţi de profesorii Justinian Neculai şi Dumitru Gavrilă.

„De la inimă pentru inimi“ este  proiect realizat în mai multe etape, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine  Tulcea în perioada 10 noiembrie 2011- 1 iunie 2012. Obiectivele: conştientizarea  responsabilităţii fiecărui om cu privire la  donarea de sânge, implicare tinerilor  seminarişti dar şi a celolalţi tineri din liceele tulcene în actiuni filantropice specifice institutiei teologice. 
Participanţii la acest proiect sunt  mai întâi  elevii seminarişti , însă în viitor  vor fi implicaţi şi tinerii din alte licee. În a două etapă, folosindu-se de bonurile valorice obţinute elevii seminarişti vor întreprinde acţiuni filantropice  ajutând atât elevii din Seminar cât şi pe cei din exterior.
„Sperăm astfel ca prin puţină implicare a noastră, a tinerilor, să putem ajuta atât oamenii bolnavi  care au nevoie de sânge, dar şi a celor cu o condiţie materială slabă . Acum am fost şase elevi poate şi datorita mediatizării slabe pe care am făcut-o în liceul nostru însă  speram ca în lunile ce vor urma numărul să crească atât cu tinerii teologi din seminar dar  şi cu elevii  din alte licee“, spune Dan Gelep, vicepreşedintel al Consiliului Elevilor.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite