Expoziţie cu vânzare: „Mirajul apelor“ în acuarelă, la Acvariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia poate fi văzută la Centrul Eco Turistic „Delta Dunării“
Expoziţia poate fi văzută la Centrul Eco Turistic „Delta Dunării“

În perioada iulie-august 2012, la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării (Acvariu), din cadrul ICEM Tulcea, este deschisă expoziţia de artă plastică Mirajul apelor, unde pictorul Cicerone Ciobanu expune 128 de lucrări acuarelă, având ca sursă de inspiraţie spaţiul deltaic, integrarea viului (păsări, pescari) în peisajul specific Deltei Dunării.

Format la Şcoala ieşeană (clasa prof. A. Podoleanu şi prof. C. Radinschi), promoţia 1976,  Cicerone Ciobanu mărturiseşte că a gândit expoziţia ca pe un omagiu adus memoriei maeştrilor săi de acum patru decenii. Atunci s-a simtiţ întâi atras de acurateţea tehnicii în acuarelă pe care, de-a lungul anilor, a încercat să o aprofundeze mereu.
Membru al Uniunii Artiştilor plastici din România, pictorul Cicerone Ciobanu are numeroase participări la expoziţii (personale sau de grup) organizate în Tulcea, Bucureşti, Galaţi, Saint Nazaire, Citadelle de Bordeaux (Franţa), multe din lucrările sale fiind incluse în colecţii de artă personale sau ale muzeelor din ţară şi străinătate.
Iubitorii acestui gen de artă sunt aşteptaţi de marţi până duminică, între orele 10.00-17.00, având totodată şi posibilitatea achiziţionării lucrării/lucrărilor preferate.
„Consideră o întâmplare fericită faptul că locuieşte, de zeci de ani într-o zonă în care formele de relief, de la deltă la munte, se îmbină armonios. Aceasta îi oferă mereu subiecte pentru care are evidente afinităţi, în sensul că acestea corespund sensibilităţii lui, dar şi înclinaţiei spre contemplativitate. Pictorul meditează îndelung asupra spaţiului plastic pe care îl (re) organizează mereu, cu renunţări şi reluări. De aici impresia „repetării” unor subiecte ori procedee. Diferenţele între lucrări sunt date de dominanţele de culoare, contrastele diferite, tipul de compoziţie (închisă/ deschisă, dinamică/statică)“, se arată într-un comunicat al Institutului de Cercetări Eco – Muzeale.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite