Exerciţiu: Inundaţii la Baia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, reprezentanţii Inspecţiei de Prevenire  din cadrul ISU „Delta“  au desfăşurat împreună cu reprezentanţii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, cu şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi cetăţenii din localitatea Baia‚ o activitate de informare preventivă şi un exerciţiu de evacuare a populaţiei din zona inundabilă.

Scenariu: în mai, pe fondul precipitaţiilor abundente, prin aportul de apă al afluenţilor Dunării, s-au înregistrat importante creşteri ale debitelor fluviului, având ca efect producerea inundaţiilor în zonele riverane ale ţărilor din amonte. Totodată cantităţile mari de precipitaţii căzute local, prin curgerile de pe versanţi, au dus la „umflarea” unor cursuri de apă peste cotele de pericol şi inundarea albiilor majore a acestora.
La nivelul judeţului Tulcea în data de 9 mai 2012, ora 11.30, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă emite ordinul de evacuare a populaţiei şi bunurilor din zona inundată a localităţii Baia, care se confruntă de trei zile cu fenomenul de băltire existând riscul ca nivelul apei să crească.
Primarul localităţii ordonă punerea în aplicare a planului local de evacuare pentru cele zece gospodării afectate şi instalarea taberei de sinistraţi la sediul Şcolii generale cu luarea măsurilor logistice necesare cazării, hrănirii şi igienei pentru 20 persoane şi depozitării a patru tone de bunuri materiale, constând mobilier şi aparatură electrocasnică.
„Aceste exerciţii se desfăşoară cu regularitate la toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţ. Au ca scop verificarea aplicabilităţii măsurilor din planul de evacuare, a sistemului de înştiinţare-alarmare şi mijloacelor de transmisiuni. De asemenea, se verifică şi comportamentul  cetăţenilor pe timpul şi după evacuare. În plus, este o mijloc de antrenare a comitetului local şi a serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă în acţiunile organizate”, a declarat adjunctul inspectorului şef al ISU Tulcea, locotenent-colonel Valentin Timofte.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite