GALERIE FOTO Elevii de la Moisil, purtaţi prin „gunoaiele de aur“ de la ieşirea din Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este al şaselea an în care elevii de la Liceul Teoretic Grigore Moisil din municipiu organizează proiectul „Pacea Verde“, prin care încearcă să limiteze consumul şi să dezvolte tulcenilor respectul faţă de mediul înconjurător.






În acest an, campania a avut loc în colaborare cu firma JT Grup, sub sloganul „Să îmbrăcăm pământul în verde“!
„Trebuie să învăţăm să protejăm resursele şi să limităm consumul excesiv. Avem în plan să demarăm şi o campanie de   colectare de hârtie şi pet-uri“, spune Nicoleta Iftode (17 ani), elevă în clasa a XI-a la Liceul Moisil.



Astăzi un grup de aproximativ 20 de elevi din clasa a XI-a au fost în vizită de cunoaştere la ferma JT de la Agighiol. Aici au aflat ce se întâmplă cu deşeurile pe care le generează şi unde ajung acele produse nefolositoare pentru marea majoritate.



„Puţini ştiu că sticla este folosită şi pentru covoare asfaltice. Sticla conţine siliciu, adică nisip. Fărâmată ea poate fi folosită în construcţii. În Constanţa, spre exemplu, există o firmă care cumpără sticlă din care face dale ornamentale extrem de frumoase. Cauciucul, de exemplu, nu poate fi reciclat în România. Dar în alte state el se scoate fierul din el şi se foloseşte fie la covoare asfaltice, fie la stadioane (acele benzi cauciucate)“, le-a explicat Ionuţ Tudrache, directorul JT Grup.



image
image
image
image
image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite