Elena Orbocea, singura creatoare de păpuşi din Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ideea i-a venit când a auzit de disponibilizări. De teamă că va rămâne fără loc de muncă s-a apucat de păpuşi hand made, iar acum colecţia ei are mai mult de douăzeci de păpuşi

Prima păpuşă cu care s-a jucat a fost confecţionată de mama ei. Nu ştie de ce nu se găseau atunci astfel de jucării, dar ştie că a fost extrem de ataşată de acea păpuşă confecţionată manual. Acum un an de zile au început discuţiile despre disponibilizări, astfel că a început să se gândească ce va face dacă se va număra printre şomerii crizei economice.
„Pictez, dar sunt conştientă de faptul că tablourile mele nu se vor vinde atât de bine. Dar ştiu că tot timpul vor fi copii şi copilărie şi păpuşile vor face parte întotdeauna din decorul copilăriei. Aşa m-am apucat de confecţionat păpuşi“.

Toate păpuşile au câte un nume, de cele mai multe ori inspirat din arta teatrului, acolo unde Elena lucrează de doi ani de zile ca secretar literar: Viviann, Clarice, Flavia, Clementin, Oana. „Îmi botez păpuşile, aşa cum botez inclusiv rochiile pe care le cos“, mai spune Elena.
Cum face o păpuşă

Prima dată face un desen în pânză, aşa cum vrea să arate păpuşa pe care o va crea, după care o decupează. Umple „schiţa“ cu vatelină siliconată, iar mai apoi îi ataşează toate elementele: mâinile, picioarele, părul, genele, hainele.

Citiţi amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite