Dunărea a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani în portul Tulcea! FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărcile au rămas pe uscat
Bărcile au rămas pe uscat

Dacă în cu peste urmă cu un an apele Dunării depăşeau la Tulcea cota istorică de inundaţii, zilele acestea s-a coborât sub cota minimă istorică, în zona portului, multe bărci şi pontoane de acostare fiind eşuate

Vara trecută copii făceau baie pe faleza municipiului iar pontoanele de acostare erau peste nivelul cheiului. Zilele acestea pontoanele de acostare abia se mai văd la mal, multe dintre ele fiind deja suspendate pe un singur flotor, iar cei ce nu au mai trecut pe la bărci trebuie să aştepte mult şi bine creşterea apei pentru ca acestea să revină pe linia de plutire.
Cota măsurată la borna din portul Tulcea ajunsese în weekend la 18 centimetrii, fiind cea mai mică din ultimii zece ani.

Pontoanele sunt aproape sub  nivelul falezei

Click pe poze pentru mai multe imagini din portul Tulcea

Şi în zona Deltei Dunării nivelul apelor este extreme de scăzut, multe dintre canalele din zona Dunavâţ fiind aproape inpracticabile.
"Suntem într-o fază destul de critică, iar ceea ce este mai rău este că nici nu se preconizează o perioadă mai umedă şi ca atare iernarea populaţiilor de peşti va avea de suferit, acestea urmând probabil să se aglomereze în zonele cu adâncimi mai mari sau să revină în Dunăre“, a declarat guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu.

Citiţi ce spun specialiştii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Tulcea în Adevărul de mâine!


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite