Două mii de ani de la prima atestare documentară a oraşului de la porţile Deltei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anul 2012 oraşul de la Porţile Deltei, Tulcea,  sărbătoreşte 2000 de ani de la prima atestare într-un document scris, sub numele de Aegyssus.  Este un moment de sărbătoare dar şi de  reevaluare a istoriei sale multimilenare.

Cu această ocazie Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea şi Consiliul Judeţean Tulcea, în colaborare cu Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa organizează o serie de manifestări cultural-ştiinţifice sub egida “Aegyssus 2000”.
Pe data de 5 iunie, de la ora 18.30, în Parcul Monumentului Independenţei va fi dezvelită o placă aniversară. Tot atunci va avea loc şi vernisajul expoziţiei „Romanii în Pontul Stâng în perioada Principatului“ (la Muzeul de Istorie şi Arheologie).
În perioada 6-8 iunie, tot la Muzeul de Isorie va avea loc un colocviu internaţional „Romanii la Marea Neagră în vremea lui Augustus“.
Pe data de 6 iunie, de la ora 19.30, la Teatrul Jean Bart se joacă piesa „Anti-goana de antic“. Pe data de 7 iunie, de la ora 19.30, tot la teatru are loc spectacolul „Diversitatea etnoculturală – modelul nord-dobrogean“.
Parteneri: Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea, Muzeul Dunării de Jos Calaraşi, Muzeul Naţional de Istorie a României Bucureşti, Muzeul de Istorie Galaţi, Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia, Muzeul Brăilei, Asociaţia Centrul European pentru Diversitate.
Spectacolul folcloric va fi susţinut de: Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România - filiala Tulcea, Comunitatea Aromână din România - filiala Tulcea, Uniunea Democrată Turcă, Alianţa pentru Unitatea Rromilor din Tulcea, Uniunea Ucrainenilor din Romania, Comunitatea Elenă Tulcea, Uniunea Democrata a Tătarilor Turco-Musulmani, Forumul Democrat German, Comunitatea Italienilor din Romania, Comunitatea Evreilor din Tulcea, Primăria comunei Greci.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite