Dotările noilor ambulanţe de tip SMURD ajunse la Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţe SMURD au ajuns astăzi în municipiul Tulcea
Ambulanţe SMURD au ajuns astăzi în municipiul Tulcea

În baza unui program dezvoltat de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea au intrat trei  ambulanţe de prim ajutor şi transport în regim de urgenţă noi de tip B.

Ambulanţele vor fi  încadrate cu paramedici/pompieri, absolvenţi ai cursurilor de prim ajutor medical, resuscitare şi descarcerare.
Ambulanţele tip B sunt autovehicole construite pe şasiu Volkswagen Transporter 4x4  având în dotare următoarele:
-sertar încălzit la 37 grade Celsius, prevăzut cu termostat, pentru depozitarea soluţiilor perfuzabile;
-sertar pentru depozitarea echipamentelor medicale;
-defibrilator ce poate fi folosit şi pe post de monitor de funcţii vitale (ECG 6 canale, pulsoximetrie, tensiune arterială neinvazivă);
-injectomat; aspirator de secreţii portabil şi fix.
De asemenea, sunt dotate cu butelii portabile de oxigen de 5 litri, precum şi cu butelii fixe de oxigen de 10 litri.
Autospecialele de intervenţie mai sunt dotate şi cu sisteme de radiocomunicaţii, sisteme de comunicaţii Tetra, sisteme de telefonie celulară GSM şi sistem de comunicare intern, constând dintr-un interfon pentru a facilita comunicarea dintre membri echipajului.
Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare intervine :
-la cazurile în care una sau mai multe persoane se află într-o situaţie de risc vital din cauza unei îmbolnăviri sau accidente;
-la cazurile care necesită acordarea primului ajutor într-un interval scurt de timp;
-pentru asigurarea protecţiei medicale în cazul intervenţiei echipajelor inspectoratului pentru situaţii de urgenţă la misiunile specifice cu risc de accidentare pentru personalul echipelor de intervenţie;
-la accidente colective sau calamităţi.
Primul ajutor se acordă pe timpul intervenţiilor de către echipajele S.M.U.R.D., precum şi de personalul unităţilor sanitare din zona de competenţă sau raionul de intervenţie, chemat în sprijin la locul acţiunii.
Practic, prin realizarea acestui proiect, echipele de intervenţii în cazuri de urgenţă sau accidente pot ajunge într-un timp mai scurt la destinaţie, sporind astfel şansele de supravieţuire a victimelor.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite