Documentar despre Delta Dunării: Între frumuseţea peisajului şi ameninţările la care este expusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Documentar despre Deltă
Documentar despre Deltă

Filmările durează un an (iulie 2011-iulie 2012), pentru a surprinde schimbările peisajelor din Deltă în funcţie de anotimp. Rezultatul: un documentar de 60 de minute despre biodiversitatea Deltei – natură și oameni – dar și despre amenințările la care este expusă aceasta.

De asemenea, vor fi produse un număr de 65 de filme tematice a câte 2 minute fiecare, dedicate speciilor sau habitatelor reprezentative atât pentru Rezervație, cât și la nivel național, comunitar și internațional.
Scopul filmelor nu este de a promova turismul în regiune, ci acela de a arăta cum, intenționat sau din ignoranță, orice acțiune sau opțiune a oamenilor, vizitatori sau localnici, poate lăsa răni adânci.
Echipa Salvați Delta va proiecta filmele în cadrul unor întâlniri în comunități din vara acestui an, le va distribui gratuit școlilor, pensiunilor și hotelurilor din Deltă și va încheia parteneriate cu televiziunile, astfel încât să fie vizionate în toată țara. Filmele vor fi diseminate și pe internet, pentru a ajunge la un public cât mai larg, inclusiv din afara granițelor României.
Filmul documentar și cele 65 de scurte filme tematice sunt realizate în cadrul proiectului „Delta Dunării – paradisul aproape pierdut!”, prin care Asociația Salvați Dunărea și Delta îşi propune să contribuie la conservarea biodiversităţii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării prin activităţi de informare și conştientizare destinate principalilor actori: comunităţile locale, operatorii economici, turişti, publicul larg, precum şi factorii de decizie la nivel local, regional şi naţional și prin punerea bazelor unei structuri de consultare a tuturor factorilor interesați de problematica Deltei Dunării.
Filmele sunt o producție Mediana Communication din Timișoara, casa de film câștigătoare a contractului de realizare a filmelor în cadrul proiectului.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite