„Directorul spitalului face ce doreşte!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Tulcea
Spitalul Judeţean Tulcea

În timpul şedinţei ordinare de azi, consilierul judeţean Aurora Oprea s-a declarat uimită de decizia spitalului judeţean de a păstra un număr de paturi pentru dializă, în condiţiile în care deja o unitate privată, în contract cu Casa de Sănătate, a preluat această activitate.

„Cum îşi permite un director, indiferent cine este el, să procedeze de această manieră? Mai vin bani de la buget, hai să mai păstrez jumătate de secţie. Am degrevat spitalul de această secţie, dând activitatea unui privat. Trebuia neapărat să creăm un organism privat în această activitate? Şi dacă da, în interesul lui?“, a declarat azi consilierul judeţean Aurora Oprea.
Anişoara Radu, consilier judeţean şi preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, a explicat situaţia: „Operatorul privat are  85 de paturi aprobate de Casa Naţională, iar spitalul judeţean Tulcea are 21 de paturi. Aşa mi-a parvenit repartizarea de la Ministerul Sănătăţii. La momentul de faţă fiecare pacient are dreptul să opteze, printr-o adeziune, unde doreşte să se trateze. În total, acum avem 106 paturi, dar încă mai avem bolnavi pe liste de aşteptare“.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite