Director tulcean în conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Miron (sursa foto: Facebook)
Vasile Miron (sursa foto: Facebook)

Despre directorul Clubului Sportiv Municipal Danubiu Tulcea se poate spune că dă cu o mână şi ia cu cealaltă. Culmea şi împotriva legislaţiei, de la aceeaşi firmă. Directorul Vasile Miron , membru PDL, a semnat contracte în favoarea firmei Deltacons pe bani publici, dar şi între firma pe care o deţine şi firma Deltacons, banii ajungând în conturile proprii.

Culmea,Vasile Miron recunoaşte aceste aspecte, dar spune că nu a fost influenţat în vreun fel.
Directorul a semnat recepţia unor lucrări efectuate din banii clubului Danubiu la hotelul „Casa Albastră“ în timp ce are un contract comercial cu firma tulceană, ca administrator al firmei Arlechino SRL.
Lucrările de la hotelul clubului, plătite din bani publici, au început încă dinainte ca Vasile Miron să ajungă director, dar acesta a semnat ulterior devize dar şi cel mai important, recepţia lucrărilor. În tot acest timp, firma directorului Miron, SC Arlechino SRL, a prestat cu spor tot pentru firma Deltacons, căreia i-a închiriat o gabară de transport.
„Este adevărat, dar din câte ştiu eu nu eram incompatibil, deoarece nu am semnat eu, ci diretorul anterior contractual cu Deltacons, s-a făcut licitaţie, nu am eu treabă. Am un contract pe firmă cu Deltacons,le-am am închiriat o gabară, dar nu e mare afacere, abia scot un ban şi eu“ spune directorul afacerist.
Conflict de interese
Conform reglementărilor în vigoare conflictul de interese apare atunci când interesele oficialului public ca persoană privată influențează sau ar putea influenţa necorespunzător îndeplinirea obligaţiilor şi responsabilităţilor oficiale. Conflictul de interese implică un conflict între datoria faţă de public şi interesele personale ale unui oficial public. Conflictul de interese apare atunci când interesele oficialului public ca persoană privată influențează sau ar putea influenţa necorespunzător îndeplinirea obligaţiilor şi responsabilităţilor oficiale. Conform legislaţiei în vigoare directorul Miron ar trebui să opteze între funcţia de ţinută şi contractual comercial al firmei sale cu firma Deltacons.
Analizat pe linie politică
Conflictul de interese a ajuns şi la urechile preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea, care este şi şeful pe linie politică în cadrul PDL Tulcea al lui Vasile Miron.
Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Victor Tarhon, preşedinte al PDL Tulcea, spune ca va discuta problema , şi va solicita fie demisia fie încetarea contractului.
„Dacă aşa stau lucrurile , şi deocamdată spuneţi că el nu a negat, voi avea o discuţie cu el pentru a lămuri treaba“ spune Tarhon.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite