Din anul şcolar viitor, la Tulcea vor exista cel puţin şase clase de profesională. Iată oferta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vor putea opta din clasa a IX-a pentru şcoala profesională (foto arhivă)
Elevii vor putea opta din clasa a IX-a pentru şcoala profesională (foto arhivă)

În cadrul unei conferinţe de presă, inspectorul general Doru Căpriţă a discutat despre şcolile profesionale, reînfiinţate din anul şcolar 2012 – 2013. La Tulcea vor exista minim şase clase, ceea ce înseamnă că 150 - 180 de elevi ar putea beneficia de această ofertă.

Domeniile principale: mecanică, electric, agricol, servicii, alimentar. În momentul în care elevul intră în şcoala profesională, va exista un contract clar elev – şcoală – angajator, prin care se stabileşte unde va face elevul practica şi unde se va putea angaja atunci când finalizează studiile. „Spun că se va putea angaja pentru că lucrurile nu sunt garantate. Dacă elevul, din varii motive, nu asimilează materia sau nu se ţine de treabă atunci nimeni nu îi poate garanta un loc de muncă. Dar dacă el ştie că este serios şi conştiincios, ştie că atunci când termină şcoala profesională are un loc de muncă asigurat. În plus, el poate lucra pe timp de vară, iar această «practică» va fi remunerată“, spune Căpriţă.
De asemenea, se ia în calcul ca în această situaţie să se facă modificări în ceea ce priveşte programul „Bani de liceu“, prin care să se asigure şi alte sume pentru cheltuieli materiale (echipamente de protecţie).


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite