Dezbatere de tema mediatorilor sanitari: „Era mai bine când erau la Direcţia de Sănătate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezbaterea a avut loc în sala de videoconferinţe a Prefecturii Tulcea
Dezbaterea a avut loc în sala de videoconferinţe a Prefecturii Tulcea

Aceasta este una dintre concluziile la care au ajuns reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, dar şi reprezentanţi ai etniei romilor din Tulcea. La momentul de faţă în Tulcea activează 14 mediatori sanitari, iar viitorul lor (din 2012) este incert.

Vineri, la sediul Prefecturii Tulcea, reprezentanţii romilor au discutat pe marginea mediatorilor sanitari: acele persoane care intră în comunităţile de romi şi le ajută să se familiarizeze cu obiceiurile unui trai sănătos.
În ceea ce priveşte transferul mediatorilor sanitari de la Direcţia de Sănătate Publică la primării, reprezentanţii DSP, dar şi etnicii romi sunt de acord că ar fi fost mai bine ca aceşti mediatori să rămână în subordinea serviciului ministerial.
Cei 14 mediatori din judeţul Tulcea se întreabă acum ce se va întâmpla cu ei din anul 2012, când se încheie proiectul în cadrul căruia au fost  angajaţi. Conducerea DSP a declarat, însă, că există posibilitatea ca acest proiect care asigură şi asistenţă medicală comunitară să fie prelungit şi după 2012.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite