Deținuții din Penitenciarul Tulcea își așteaptă mamele cu mărțișoare și felicitări hand-made

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atelier de lucru la Penitenciar
Atelier de lucru la Penitenciar

În perioada 1 – 8 martie, Penitenciarul Tulcea derulează proiectul „Invitaţie la o floare”. Direcţia de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din Penitenciarul Tulcea îşi propune crearea şi promovarea unui cadru informal pentru sărbătorirea Zilelor de 1 şi 8 Martie.

Tinerii, femeile şi o parte dintre adulţii repartizaţi pentru executarea pedepsei în regim semideschis, au fost implicaţi în cadrul atelierelor ocupaţionale din interiorul penitenciarului şi au confecţionat mărţişoare, felicitări şi alte obiecte de artizanat.
Produsele prelucrate de meşteşugarii din penitenciar vor fi oferite cu trei ocazii speciale: pentru zilele de 6 -7 martie au fost transmise invitaţii mamelor celor arestaţi, surorilor şi fiicelor; pentru perioada 1 – 8 martie cu sprijinul şi în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Panait Cerna, persoanele private de libertatate au realizat o expoziţie de mărţişoare şi felicitări destinate publicului tulcean cu mesajul „invitaţie la o floare“;  în data de 8 martie un grup format din 10 persoane private de libertate, însoţiţi de cadre din sectorul educaţie şi asistenţă psihosocială, va susţine un scurt moment artistic bătrânilor din Centrul de servicii sociale cu funcţiuni multiple Tulcea – Azilul de bătrâni din strada Mircea Vodă. Cu această ocazie vor fi oferite mărţişoare şi felicitării tuturor doamnelor.
„O parte dintre lucrările confecţionate de persoanele private de libertate fac obiectul unei expoziţii în interiorul penitenciarului, în vederea intimizării secţiilor de deţinere şi sensibilizarea populaţiei carcerale cu privire la conştientizarea şi interiorizarea semnificaţiei zilelor de 1 şi 8 martie. Pentru ziua de 8 martie, un număr de 27 de persoane private de libertate s-au înscris în vederea participării la un concurs de eseuri având ca tematică semnificaţia zilei de 8 martie, având ca titlu «Invitaţie la o floare»“, spune Ionuț Rotaru, purtător de cuvânt al Penitenciarului Tulcea.




Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite