Descoperiri la Isaccea. Ce au găsit arheologii pe malul Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noviodunum (sursa foto: Facebook, dr. Aurel Stănică)
Noviodunum (sursa foto: Facebook, dr. Aurel Stănică)

Toate descopririle din această campanie de cercetare vor putea fi văzute de publicul interesat vineri, de la ora 9.00, când la Isaccea va fi organizat evenimentul Ziua Porților Deschise la Cetatea Noviodunum.

O basilică acoperită de ape, asta au găsit arheologii la Isaccea. Este o basilică de mari dimensiuni, situată chiar pe malul Dunării, care ar data din secolul VI după Hristos, cel mai probabil din perioada împăratului Iustinian. După cum spun specialiştii, aceasta este în pericol de a fi din nou sub ape atunci când nivelul Dunării va creşte.
„Dimensiunile relativ mari ale acestui important aşezământ de cult al cetăţii Noviodunum indică încă o dată pătrunderea şi răspândirea creştinismului în provincia Scythia Minor. De asemenea, în perioada lucrărilor de aducţiune apă şi canalizare au fost făcute importante descoperiri medievale în perimetrul oraşului Isaccea, prin care au fost acumulate informaţii inedite despre cetatea Isaccei din perioada secolului XIII şi din timpul stăpânirii otomane“, spune arheologul dr. Florin Topoleanu.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite