Delta Dunării, zona turistică abandonată de autorităţile centrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Litoral Delta Dunării atrage atenţia public asupra faptului că singurul produs turistic ce aparţine exclusiv României (Delta Dunării) a fost abnandonat de reprezentanţii autorităţilor centrale.

Operatorii privaţi din Delta Dunării ( hotelieri, proprietari de pensiuni, pontoane dormitor, ambarcaţiuni de agrement şi touroperatorii) nu beneficiază, din păcate, de sprijin din partea autorităţilor pentru dezvoltarea investiţiilor în turism în această zonă, şi pentru sistematizarea, organizarea şi dezvoltarea durabilă a acestei regiuni.
 „În acelaşi timp, se acordă finanţări unor ONG-uri nereprezentative, care nu au o activitate reală sau una relevantă, dar care beneficiază de granturi exorbitante, cu mult mai mari decât orice profit ar putea obţine investitorii ce deţin active de milioane de euro şi zeci de angajati . Nu există nicio monitorizare a utilităţii folosirii acestor fonduri, în realitate, ci numai un dezinteres generalizat şi permanent asupra dezvoltării turismului în acestă regiune“, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanţii Asociaţiei Litoral Delta Dunării.
Daniel Iluşcă, preşedinte al Asociaţiei Patronatului în Turismul din Delta Dunării, spune că de câţiva ani solicită posibilitatea achiziţiei de combustibil fără plata  accizei şi a taxei de drum pentru posesorii de bărci şi hoteluri plutitoare.
„Este nevoie de o aliniere a taxelor, de clasificarea corectă a unităţilor de cazare din zonă, precum şi de organizarea în aceasta zonă a  unor evenimente specifice de promovare a Deltei Dunării“, mai spune Iluşcă.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite