Delta Dunării, serbată de Ziua Mondială a Zonelor Umede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, Agenţia pentru Protectia Mediului Tulcea va prezenta, la liceul I.L. Caragiale, semnificaţia zilei de 2 februarie. De asemenea, va avea loc un concurs de desene tematice, iar activitatea se va finaliza prin premierea participanţilor.

Convenţia asupra Zonelor Umede, semnată la Ramsar, în Iran, în 1971 şi ratificată de România prin Legea 5/1991, a stabilit data de 2 februarie ca zi Mondială a Zonelor Umede.
„Zonele umede au fost definite ca fiind întinterile de bălţi, mlaştini, ape naturale sau artificiale, permanente sau temporare, unde apa este stătătoare sau curgătoare, dulce sau sărată, inclusiv întinderi de apă marină a căror adâncime de reflux nu depăşeşte 6 metri. Obiectivul declarat al Convenţiei a fost acela de a conserva zonele umede, fauna şi flora care servesc ca habitat al păsărilor acvatice“, spune Viorica Bîscă, director al APM Tulcea.
În lume, există în prezent peste 1600 zone umede de importanţă internaţională. În Romania au fost desemnate urmatoarele sit-uri Ramsar: Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, Balta Mica a Brăilei, Lunca Mureşului (jud. Arad si Timiş), Complexul Piscicol Dumbraviţa (jud. Braşov), Lacul Techirghiol (jud. Constanţa), Parcul Natural Porţile de Fier, Parcul Natural Comana, Tinovul Poiana Stampei.
Tema sugerată pentru Ziua Mondială a Zonelor Umede din 2 Februarie 2012 este „Zonele umede şi Turismul” şi este legată de tema reuniunii din acest an a Conferinţei Părţilor la Convenţia de la Ramsar (COP11) asupra zonelor umede de importanţă internaţională, ce va avea loc în luna iulie 2012, în Bucureşti, respectiv ,,Zone umede, Turism şi Recreere”.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite