Cursuri de prim ajutor pentru copiii din Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de copii și 12 adulți din comuna C.A. Rosetti beneficiază de lecții de acordare a primului ajutor susținute de specialiștii SMURD. De asemenea, școlile din C.A. Rosetti, Letea și Periprava au fost dotate cu truse de prim ajutor, materiale didactice și cărți pentru activitățile de educație pentru sănătate.

Acestea au ajuns în deltă în urma unei donaţii în valoare de 15.000 de euro realizată de GSK România, în cadrul proiectului „Pelicanii Sanitari“, parte din programul  „Sănătatea copiilor din Delta Dunări“ (realizat de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta cu sprijinul GlaxoSmithKline România).
Săptămâna trecută, timp de două zile, în cele trei școli ale comunei C.A. Rosetti au fost organizate, în parteneriat cu Fundația pentru SMURD, lecții de acordare a primului ajutor pentru elevi și pentru adulți. Astfel, 30 de preșcolari, 37 de elevi de genererală, 41 de elevi de gimnaziu și 14 adulți au fost informați despre cum trebuie să acționeze într-o situație de urgență în general, cum să declanșeze sistemul de urgență prin apelul la 112, dar și despre cum pot aborda cazuri urgente: răni, hemoragii, fracturi, entorse, intoxicații, arsuri, degerături, insolații. De asemenea, specialiștii SMURD au făcut demonstrații și au realizat împreună cu participanții exerciții de acordare a primului ajutor. Participanții la aceste cursuri s-au constituit în echipe de intervenție rapidă în caz de urgență, denumite “Pelicanii sanitari”.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite