Cum se pot integra puşcăriaşii în societate şi pe piaţa muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seminar pe tema integrării deţinuţilor
Seminar pe tema integrării deţinuţilor

Seminarul cu tema „Incluziunea socială a foștilor deținuți pe piața muncii și în societate” are drept scop schimbul de informații și bune practici între organizațiile implicate în implementarea proiectului și părțile interesate. Evenimentul are loc joi, de la ora 9.00, la hotel Delta.

Se caută cele mai bune condiţii pentru integrarea pe piața muncii a foștilor deținuți.
La eveniment vor participa reprezentanţi ai organizațiilor partenere în cadrul proiectului, reprezentanți ai autorităților publice care au ca domeniu de activitate incluziunea socială, instituții publice locale, ONG-uri, asociații și fundații de servicii sociale.
Teme abordate: „Mentalități și prejudecăți colective, bariere în calea reintegrării în societate a foștilor deținuți”, „Prevenirea comiterii de infracțiuni în rândul minorilor și tinerilor”, „Reforma sistemului de reintegrare socială a deținuților” și „Modalități și beneficii de angajare a deținuților”.
Acest prim seminar deschide o serie de opt seminarii regionale organizate în cadrul proiectului în cele opt regiuni ale țării, cu scopul de a promova la nivel național importanța incluziunii sociale a foștilor deținuți și obiectivele și poveștile de succes ale proiectului.
Proiectul este realizat prin Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Călărași, Universitatea de Vest Timișoara și Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite