Cum comunicau tulcenii la mijlocul secolului XIX

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă astăzi avem parte de extrem de multe soluţii pentru transmiterea informaţiilor,  la mijlocul anilor 1800 lucrurile erau altfel: profesorul Nicolae Ariton scrie astăzi în ziaruldetulcea.ro despre telegraful tulcean.

În primăvara anului 1857, Comisia Europeană a Dunării  a început organizarea lucrărilor la șenalul navigabil al Dunării. O parte din Serviciul tehnic al Comisiei este stabilit la Tulcea, cu misiunea de a pregăti infrastructura viitorului șantier hidrologic, cu un accent deosebit pe un sistem de comunicații rapid.: Acesta era telegraful.
Prima lucrare efectivă a Comisiei Europene a Dunării, când aceasta era încă la faza de organizare, a fost construirea unui telegraf între Galați și Sulina, via Tulcea. Lucrările în lungime de 200 km au început în primăvara lui 1857 și au fost finalizate în 2 noiembrie a aceluiași an. Lucrarea a fost executată de specialiști englezi și austrieci, cu muncitori valahi. Prețul a fost inclus într-un deviz mai mare de 1 milion de franci, în care intrau și alte lucrări. În octombrie 1858, Comisiunea a predat linia de telegraf autorităților tulcene pentru a o administra, după ce, între timp, au executat o extensie către Ismail.
Citiţi mai multe amănunte pe ziaruldetulcea.ro.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite