Cum au rămas puşcăriaşii tulceni fără drept de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei 811 deţinuţi tulceni care au drept de vot, nici măcar unul nu va putea să îşi exercite acest drept la alegerile locale din data de 10 iunie 2012. Printr-o decizie emisă în luna mai a acestui an, Biroul Electoral Central a stabilit să poată vota numai deţinuţii care au domiciliul stabil în zona locului de detenţie.

Hotărârea 39 din mai 2012 spune, la primul articol, că persoanele private de liberate pot să voteze numai în cazul în care „au domiciliul în raza teritorială a secţiei de votare unde se află penitenciarul sau locul de detenţie“, spune preşedintele Biroului Electoral Judeţean, Răzvan Vitoş.
Mai exact, pot vota la localele din acest an numai puşcăriaşii care, pe vremea când erau în libertate, locuiau aproape de Peniteciar (în zona arondată Liceului Pedagogic).
„Din cele 811 persoane private de libertate cu drept de vot (cărora instanţa de judecată nu le-a interzis să voteze) 244 sunt de pe raza judeţului şi municipiului Tulcea, restul fiind din alte judeţe. În cazul acestor persoane niciuna nu are domiciliul stabil în zona arondată Liceului Pedagogic, astfel că nimeni nu poate să voteze“, a precizat Ionuţ Rotaru, purtător de cuvânt al Penitenciarului Tulcea.
Explicaţia pentru această decizie este una simplă: deţinuţii pot vota numai folosind urna mobilă, care poate fi transportată numai la persoanele înscrise pe listele electorale ale respectivei secţii.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite