Cum „aranjează“ taximetriştii aparatele de marcat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Gărzii Financiare au povestit astăzi, în cadrul şedinţei ţinute la Prefectură, care sunt soluţiile folosite de unii taximetrişti pentru a frauda statul. Vezi aici cele mai folosite soluţii folosite de cei care fac evaziune fiscală: 

Majoritatea taximetrelor folosesc aparate de marcat vechi, model 2000. Acestea au acumulatori, iar atunci când rămân fără curent, se şterge toate memoria. De asemenea, se poate interveni asupra memoriei acestor aparate cu o serie de brichete cu magnetou sau alte dispozitive. Astfel, la finalul zilei, cu toate că s-au eliberat bonuri fiscale, aparatul nu înregistrează nimic. Iar pentru că ceva activitate trebuie marcată, aceştia fac curse mici, de 500 de metri. „Noi ne-am dat seama de această soluţie atunci când i-am găsit cu nişte curse la care pornirea era mai scumpă decât cursa în sine“, spune un comisar.
Mai mult, unii taximetrişti îşi achiziţionează aparate de marcat noi, dar le modifică pentru a le monta softul vechi, cel din 2000, astfel încât ştergerea memoriei să fie posibilă.
„În acest sens facem apel la populaţie, care ar trebui să insiste să fie pornit aparatul de marcat atunci când urcă în taxi. De asemenea, noi propunem anumite modificări legislative: interzicerea folosirii acestor aparate din 2000 şi obligarea tuturor taximetriştilor să păstreze rolele de casă“, spun cei de la Garda Financiară.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite