Cultura tulceană are un nou şef, după trei decenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Vizauer, noul director al Direcţei pentru Cultură
Iulian Vizauer, noul director al Direcţei pentru Cultură

Iulian Vizauer a lucrat timp de nouă ani în cadrul instituţiei. Postul de conducere a fost vacantat în luna august a acestui an. După 30 de ani de activitate în cadrul instituţiei de cultură a judeţului nostru, Axenia Hogea s-a retras la pensie.

Concursul pentru ocuparea postului lăsat liber de Axenia Hogea a avut loc în cursul lunii septembrie, iar pe 4 octombrie Iulian Vizauer (34 de ani) a fost numit în funcţia de director executiv al Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional Cultural.

Noul director al culturii tulcene este arheolog. Acesta a terminat Facultatea de Istorie, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi în 1998. S-a întors la Tulcea, unde a lucrat, până în 2001, la Muzeul de Istorie şi Arheologie. În 2001 s-a transferat pe postul de consilier pe probleme de patrimoniu în cadrul Direcţiei  pentru Cultură, unde a lucrat, pe un post de execuţie,  până acum câteva zile. În perioada 2005 – 2007 a făcut masteratul în Istorie şi Arheologie la Uniersitatea Ovidius din Constanţa.

Noul director poate fi găsit, în perioada imediat următoare, în acelaşi birou al consilierilor, acolo unde a lucrat şi până acum. În biroul de director nu s-a mutat încă din motive obiective: „Suntem într-o perioadă de reorganizare, aşa că nu este indicat să mă mut în biroul acela. Rămân aici până se pune la punct biroul“.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite