Ctitoria lui Crin pentru sportul tulcean, lăsată în paragină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Albastra de pe malul lacului Ciuperca
Casa Albastra de pe malul lacului Ciuperca

„Casa Albastră“ este singurul gest frumos făcut de ministrul Tineretului şi Sportului în urmă cu peste unsprezece ani. Crin Antonescu a ţinut să ajute judeţul natal: în clădirea ce urma să găzduiască crema viitorului canotajului românesc au fost investite peste şase miliarde de lei la acea vreme.

La 1 august 2008 casa sportivilor a fost închisă şi personalul a fost concediat. Ilegal - spune Agenţia Naţională pentru Sport. La somaţia Primăriei, spune directorul Valeriu Simion, în momentul de faţă suspendat din funcţie.
Cert este că imobilul a rămas în paragină, deşi toată zona din jurul său a fost reabilitată. Sportivii au ajuns să locuiască în condiţii mult mai proaste, la căminele liceelor, scăpaţi practic de sub ochii antrenorilor, iar directorul Simion s-a ales cu mai multe dosare penale.
Arată cu degetul spre Primărie
Fostul director Valeriu Simion, cel care a închis complexul „Casa Albastră“ în august 2008 spune că a primit o somaţie de la Primărie.
„S-a început reabilitarea lacului Ciuperca şi noi eram printre cei ce deversam reziduuri în lac. Primăria ne-a somat să oprim activitatea. Cum nu aveam posibilităţi să ne facem canalizare, am închis până se va găsi altă soluţie“ spune Simion.
Primăria, prin vocea viceprimarului George Blejan, spune că a somat CSM Danubiu să nu mai deverseze, prin obiectivul „Casa Albastră“, deşeuri reziduale în lacul Ciuperca.
„Noi nu avem autoritate să le închidem hotelul, i-am atenţionat să-şi rezolve problema deoarece lacul urma să fie ecologizat şi am vrut să stopăm toate sursele de poluare“, spune viceprimarul Blejan.
Închis fără aprobarea autorităţii naţionale
În urma reclamaţiilor făcute de foştii salariaţi ai clubului, Direcţia de Control din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sport a întocmit un raport, constatând că ctitoria ministrului Crin Antonescu a fost închisă şi lăsată în paragină ilegal.
„Conducerea nu a făcut demersurile oficiale cu privire la aprobarea care trebuia luată de la Agenţia Naţională pentru Sport privind închiderea obiectivului. Directorul Simion Valeriu nu a făcut cunoscută decizia de concediere a personalului hotelier. Structura şi statele de funcţii din unităţile subordonate se aprobă doar prin ordin al preşedintelui A.N.T.“ precizează directorul Direcţiei de Control, Gogu Iorgu.
Această ilegalitate este confirmată şi de preşedintele Octavian Belu, printr-o adresă transmisă Tribunalului Tulcea.
Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite