Cristina Cazacu, campioana de la fileul constănțean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Cazacu
Cristina Cazacu

Elevă în clasa a X-a, Cristina a crescut practic în sală, alături de mama ei, care este antrenor. A pornit în această activitate acum şapte ani, iar acum a fost convocată la  lotul naţional de senioare la volei. Este o luptătoare şi nimic nu îi poate sta în cale atunci când îşi propune ceva.

Se ghidează după motto-ul: „Atunci când îţi doreşti ceva cu adevarat, tot universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău“.

A crescut în coşul cu mingi!

A început să joace atunci când era în clasa a III-a. Dar nu a fost străină de joc până la acea vârstă. „Pot spune că acest debut a fost mult mai devreme, fiindcă eu am crescut în sală. De când am început să merg, mama, profesor-antrenor la Clubul Sportiv Şcolar Tulcea, mă lua cu ea la sală şi mă aşeza în coşul cu mingi, ca ea să îşi poată desfăşura activitatea. Când am crescut am început pregătirea cu dorinţa de a ajunge o voleibalistă cât mai bună“, îşi aminteşte Cristina.

De atunci şi până acum mama ei, Stela Cazacu, a fost în permanenţă alături ea ea, iar acum de „modelarea“ ei se ocupă Constantin Alexe şi Darko Zakoc, antrenorii echipei naţionale a României.

A debutat în 2007 la Baia Mare, în turneul final cu echipa de juniori I a CSS Tulcea. Un an mai târziu participă la turneul final de la Topliţa, alături de echipa de juniori III şi la turneul final de la Sibiu, junioare III, unde a luat locul al V-lea.

„În aceeaşi perioadă am jucat cu dublă legitimaţie la echipa de divizia B, CSS Deltacons Tulcea, antrenor Stelica Ispas, alături de care am obţinut rezultate foarte bune“, mai spune Cristina.

S-a transferat la Constanţa

În 2009 părinţii ei au considerat că în judeţul vecin s-ar putea pregăti mai bine datorită condiţiilor oferite de un oraş mai mare, aşa că a fost transferată la CS Volei 2004 Tomis Constanţa. În acelaşi an a obţinut titlul de cea mai tânără jucătoare din Divizia A1 (Cupa Ardealul).

Citiți amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite