UPDATE Cristian Iordache, poliţistul tulcean care nu a vrut mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Completează declaraţiile
Completează declaraţiile

Florin Ojog a vrut să-i dea poliţistului Cristian Iordache 100 de euro ca să scape de o amendă. Nu numai că nu i-a mers, dar a mai petrecut şi o noapte la Poliţie, urmând ca azi să fie prezentat Tribunalului cu propunere de arest preventiv

UPDATE 17.45: Florin Ojog a fost lăsat în libertate de către judecătorii Tribunalului Tulcea. Instanţa tulceană a respins cererea de arest preventiv formulată de Parchet, şi a stabilit că acuzatul nu va avea voie să părăsească ţara. Parchetul va formula recurs la Curtea de Apel Constanţa.

UPDATE 14.30:
Poliţistul de la Rutieră a sesizat faptul că şeful unui punct de lucru al unei societăţi comerciale care executa lucrări pe un drum din municipiul Tulcea i-a promis bani pentru a nu-l sancţiona contravenţional pentru o serie de nereguli. Poliţistul a constatat că Florin Ojog nu a luat măsurile necesare pentru semnalizarea corespunzătoare a lucrării, muncitorii nu purtau echipamentul obligatoriu, iar conducătorul buldoexcavatorului era în stare de ebrietate, fapt atestat cu fiola alcool test. „Valoarea sancţiunii care se putea aplica şefului de lucrare pentru neregulile constatate se încadra între 1.200 şi 6.000 lei“, se arată într-un comunicat al Serviciului Judeţean Anticorupţie Tulcea.


Flagrantul a fost organizat ieri. Oamenii legii l-au prins în flagrant pe Florin Ojog (din comuna Odobeşti, judeţul Bacău) , angajat al S.C.  Gherguţ Prod  S.R.L. Bacău în timp ce oferea unui agent de poliţie din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere – Poliţia municipiului Tulcea suma de 100 euro pentru ca acesta să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu prin întocmirea unui proces – verbal de sancţionare contravenţională.
Cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea ca urmare a denunţului formulat de câtre agentul de poliţie din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere, Cristian Iordache.
„Faţă de învinuitul Florentin Ojog a fost luată, de către procuror,  măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi formulată în cursul zilei de azi, propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de dare de mită“, spune Laura Subţirelu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
Este al doilea caz care ajunge în atenţia autorităţilor din Tulcea în ultimul an de zile. În urmă cu câteva luni, Titi Şaban din Babadag a încercat să mituiască un poliţist din localitate pentru a scăpa de un dosar penal.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite