Cristian Gheorghe aduce la Tulcea „O noapte furtunoasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A devenit celebru cu rolul lui Robert, din cunoscutul film românesc Filantropica. Tânărul regizor a câştigat concursul de proiecte lansat în toamna trecută de conducerea Centrului Judeţean Jean Bart din Tulcea. În luna martie acesta aduce pe scena tulceană o altă viziune regizorală a piesei lui Caragiale

Cristian a cucerit juriul din Tulcea cu o viziune modernă, nouă, contemporană a lui Ion Luca Caragiale. „O Noapte furtunoasă“ în viziunea tânărului Cristian Gheorghe din Galaţi va surprinde publicul tulcean, este de părere managerul Centrului Cultural Judeţean, Alexandru Boureanu. Piesa lui se va juca pe 4, 5 şi 6 martie 2011 pe scena teatrului „Jean Bart“ din Tulcea.
Pe data de 25 octombrie, şeful Centrului Cultural Judeţean din Tulcea a lansat un concurs de proiecte pentru tinerii regizori care au absolvit în ultimii cinci ani. A trimis invitaţii la toate şcolile de teatru (specializarea regie) din ţară şi s-au înscris numai cinci candidaţi: Liviu Pancu - Târgu – Mureş, Florin Paraschivu – Craiova, Vlad Matei Ajder – Galaţi, Iulian Enache – Constanţa şi Cristian Gheorghe – Galaţi. La începutul acestui an, un juriu format din reprezentanţii Centrului Cultural tulcean a decis câştigătorul. Bugetul acestui proiect este de 25.000 de lei, suma cu care Cristian Gheorghe va trebui să pună în scenă piesa lui Caragiale. „Eu am gândit acest concurs de proiecte nu ca finalitate materială, ci ca experienţă regizorală. Tinerii regizori, foarte buni de altfel, merg într-un teatru mare şi sunt întrebaţi unde au mai montat. Aşa că ne-am gândit să le dăm noi şansa să arate ce pot“, spune Alexandru Boureanu.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite