Criminalul din Delta Dunării, trimis în judecată: După ce și-a bătut victima, i-a acoperit fața pentru a fi sigur că nu mai respiră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de 22 de ani acuzat că ar fi ucis o femeie de afaceri care locuia de câțiva ani în localitatea Vulturu, comuna Maliuc a fost trimis în judecată, iar primul termen în fața judecătorilor a fost stabilit pentru data de 12 martie. Tânărul a rămas în arest preventiv.

Conform procurorilor tulceni, în ianaurie 2012, Alexandru Ionuț Mititelu (22 de ani) din Maliuc a  ucis-o pe Ionela Ștefan (44 de ani), o femeie care locuia de câțiva ani în satul Vulturu.
A bătut-o, iar apoi i-a acoperit gura și nasul până a observat că nu mai respiră
„În seara zilei de 5 ianuarie 2012, pe fondul unor relaţii conflictuale mai vechi şi a consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a mers la magazinul victimei, unde a agresat-o, a doborât-o la pământ, împrejurare în care inculpatul i-a fracturat mai multe coaste, i-a provocat hemoragie internă şi i-a obturat căile respiratorii cu mâna până ce aceasta a decedat“, spune procuror Laura Subțirelu, prim adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
Ce spun localnicii

Vecinii povestesc că, de fapt, scandalul între agresor și victimă ar fi pornit de la faptul că Ionela, care avea și un mic magazin în sat, a refuzat să îi dea băiatului băutură pe datorie. De asemenea, localnicii povestesc că agresorul ar fi furat și câteva telefoane mobile de la victimă, pe care ar fi încercat chiar a doua zi să le vândă în sat. Acesta a fost punctul de plecare în ancheta care a scos la iveală principalul suspect în câteva zile.
Găsit în Spania
A abandonat cadavrul aproape de casa în care locuia victima, după care a fugit. A reușit să iasă din țară, dar a fost găsit de autoritățile din Spania pe data de 17 ianuarie (la 10 de zile de la comiterea faptei și la o săptămână de când Tribunalul Tulcea a emis pe numele lui mandat de arestare în lipsă).
Familie lovită de tragedii
Apropiații Ionelei sunt și acum în stare de șoc. Familia Ștefan trecuse prin grele încercări în ultima perioadă: în urmă cu puțin timp, în urma unui accident rutier, soții Ștefan își pierduseră unicul copil, pe care îl iubeau ca pe ochii din cap. Nici nu își reveniseră încă din șoc, iar o nouă tragedie s-a abătut asupra familiei care se retrăsese pentru un trai liniștit în Delta Dunării: tânărul localnic, extrem de beat, a ucis-o cu sânge rece pe Ionela.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite