Criminal eliberat, trimis în judecată pentru că a încercat să îşi omoare bebeluşul: L-a apucat de picioare şi l-a trântit de mai multe ori în pat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirela Mocanu (24 de ani), concubina inculpatului, a ajuns la spitalul din Constanţa împreună cu bebeluşul de 7 luni
Mirela Mocanu (24 de ani), concubina inculpatului, a ajuns la spitalul din Constanţa împreună cu bebeluşul de 7 luni

Vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a definitivat cercetările în cauza ce îl priveşte pe Petre Pavel (31 de ani)  faţă de care s-a dispus trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Fapta s-a petrecut în 2010. În seara zilei de 22 noimbrie, în jurul orelor 23.00 inculpatul Petre Pavel a fost deranjat de faptul că băieţeşul de 7 luni plângea, astfel că l-a apucat de picioare şi l-a trântit de mai multe ori în pat, sperând să se potolească. L-a dat cu capul de spătarul patului, minorul intrând în comă. Mama copilului a observat că brusc minorul nu mai plânge şi şi-a dat seama că starea copilului este gravă, motiv pentru care a solicitat ambulanţa din oraşul Măcin.
Nu se ştia dacă va supravieţui
De la Spitalul oraşului Măcin, copilul, însoţit de mama sa, a fost transferat în noaptea de 22 spre 23 noiembrie 2010 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, iar de aici, în aceeaşi noapte, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Minorul a stat în comă de gradul III – IV mai multe zile, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire, fiind externat în luna decembrie 2010 în stare bună.
„Examinarea medico-legală a stabilit că viaţa minorului de 7 luni a fost pusă în primejdie prin hemoragia meningee ce a necesitat tratament medical complex în condiţii de spitalizare“, spune procurorul Laura Subţirelu.
A mai fost condamnat pentru omor
După faptă, bărbatul a fugit şi a fost prins de abia un an mai târziu. Inculpatul a comis fapta în stare de recidivă postexecutorie, deoarece a mai fost condamnat în anul 2000 la o pedeapsă de 8 ani închisoare pentru comiterea unei infracţiuni de omor. Dosarul cauzei a fost trimis spre competentă soluţionare la Tribunalul Tulcea.
„Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor calificat este închisoarea de la 15 la 25 ani şi interzicerea unor drepturi, cu reducerea limitelor de pedeapsă în cazul tentativei“, mai spune procuror Laura Subţirelu.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite