Coşmarul unui tulcean sechestrat la Sabangia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Tulcea, Bectaş Cadâr, povesteşte cum a trecut printr-un coşmar de aprope şapte zile, coşmar ce încă nu a luat sfârsit. Retras după pensionare în localitatea Sabangia, Bectaş povesteşte cum a trecut prin momente dificile în special datorită lipsei curentului electric, după ce reţeaua a fost afectată de viscol.

„Cam de luni, când a început vijelia mare, a căzut prima dată curentul, trei zile am stat cu lumânări, nu am mai rezistat şi am plecat la un hotel din zonă care avea generator, am stat acolo o zi, apoi a venit curentul. Au venit doi, au reparat ceva şi au plecat. A doua zi a căzut iar“,  povesteste tulceanul.



I-as ars toată aparatura electrică
Bectaş Cadâr spune că datorită fluctuaţiilor de tensiune aproape toată aparatura electronică din casă, inclusiv centrala electrică, a avut de suferit.
„Acum nu am curent de trei zile, nu înţeleg în ce lume trăim, plătim o groază dar când e să avem nevoie, cei de la Enel nici nu răspund la telefon .E incredibil, am sunat de zeci de ori şi nici măcar odată nu a răspuns cineva, e bătaie de joc “ spune Bectaş Cadâr.
Acesta mai spune că zile întregi localitatea a fost izolată, fără ca nimeni să intervină pentru curaţarea drumului de acces.
Enel explică: accesul în judeţ era extrem de dificil
Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se număra izolatori sparţi şi conductori rupţi, stâlpi de medie şi joasă tensiune rupţi,  copaci şi crengi căzute pe liniile electrice aeriene, precum şi depunerile de  chiciură  pe elemente de reţea. „Mai mult decât atât. în judeţele Constanţa şi Tulcea, o mare parte a drumurilor sunt înzăpezite, astfel că accesul echipelor de intervenţie a fost  îngreunat“, se arată într-un comunicat trimis de Enel Dobrogea.


image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite