Tinerii de la „Doruleţul“, marii câştigători ai concursului de la Sighetu Marmaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tulcenii au luat marele premiu
Tulcenii au luat marele premiu

Ansamblul tulcean  „Doruleţul“ a participat La Festivalul - Concurs  Internaţional de Folclor pentru Copii, „Am fost ş-om mai fi“ desfăşurat la  Sighetu Marmaţiei,  în perioada 18-22 aprilie.

Micii artişti au luat Marele Premiu şi titlul de  Laureat, în competiţie cu 20 de ansambluri din ţară şi de peste hotare.
Tinerii au avut şi un spectacol în localitatea Săpânţa, unde se află vestitul „Cimitir Vesel“, organizatorii străduindu-se să le asigure copiilor cele mai bune condiţii.   
Festivalul  a avut în program  şi o Sesiune  de Referate şi  Comunicări  Ştiinţifice  „Folclorul – expresie a identităţii naţionale“ cu tema „Datini şi obiceiuri de primăvară“, în cadrul căreia  eleva în  clasa a XI-a  Oana Puţianu, de la „Doruleţul“ a prezentat referatul „Tradiţii şi obiceiuri din Dobrogea“: Caloianul (sau Lăzărelul), Paparuda (sau Papaluga), Drăgaica.
Oana a obţinut şi Premiul pentru autenticitatea costumului popular Nord – dobrogean cu care artista a fost îmbrăcată.
Cu deosebit interes au fost primite referatele  prezentate  de Ştefan Coman pe temele: „Metode de cercetare şi organizare a activităţii coregrafice“, „Activitatea de culegere şi documentare coregrafică“, „Personalitatea instructorului de dans popular“.



Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite