Copiii „vedetelor“ locale, mici genii ale Tulcei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre miile de părinţi tulceni care au aşteptat cu emoţie afişarea rezultatelor la evaluarea naţională se numără şi viceprimarul municipiului, un consilier local, dar şi un  cunoscut artist tulcean. Cei trei copii au fost chiar colegi la Liceul de Artă şi au reuşit să se situeze printre cei mai buni elevi din şcoală. Niciunul nu a avut o medie mai mică de 9.00, astfel că şansele lor de a intra la un liceu bun din Tulcea

Peste  2.200 de elevi au susţinut evaluarea naţională. Printre ei şi Vlad Blejan, nimeni altul decât fiul viceprimarului George Blejan, Lorena Sanda, fiica şefului Federaţiei de Pescari, consilierul local Lucian Sanda, dar şi Radu Prisada, puştiul liderului trupei de rock Accent, Paul Prisada. Artişti deja cunoscuţi ai oraşului, toţi trei vor să rămână în domeniu şi să urmeze cursurile unor licee de artă.

Lorena a fost în fruntea clasamentului

Violonista Lorena Sanda, fiica lui Lucian Sanda, s-a situat pe primul loc în şcoala în care a învăţat, cu media 9,83. Cea mai mare notă a fost la limba română, unde a luat 10. La matematică eleva a luat 9,40. Cu o medie şcolară de 9,97, Lorena a fost cea mai bună din şcoala în care învaţă.
Despre examen spune că nu a fost nici prea greu, nici prea uşor: „Era exact cum m-am aşteptat, aşa cum am şi lucrat noi după modelele propuse de minister. Mă aşteptam să iau o notă mare. Cred că m-am autoevaluat destul de bine“, spune mica artistă.

Click pe poze pentru a vedea toată fotogaleria!

Pianistul Radu Prisada s-a situat pe locul al treilea în Liceul George Georgescu din Tulcea, cu media generală 9,43. Cea mai mare notă a fost la limba română, unde a avut 9,80. Cu 8,10 la matematică şi cu o medie generală de 9,91, Radu a fost al treilea şi şcoala lui.
Pe al cincilea loc din elevii de clasa a VIII-a s-a situat pianistul Vlad Blejan, băiatul viceprimarului George Blejan. Cea mai mare notă obţinută de Vlad  a fost la limba română (9,50). La matematică a luat 8,75, iar media de absolvire a fost 9,52. Astfel, Vlad are o medie finală de 9,32. 

Citiți astăzi în Adevărul de Tulcea la ce licee vor învăța cei trei elevi!

image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite