Copaci în flăcări: Patru incendii au afectat păduri din judeţul Tulcea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copaci afectaţi de focul deschis nesupravegheat
Copaci afectaţi de focul deschis nesupravegheat

În cursul zilei de luni, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a şase incendii, dintre care patru au afectat copaci de pe raza judeţului Tulcea. Este vorba despre incendii la Somova, Babadag, Tudor Vladimirescu şi Zebil.

Luni dimineaţă, la ora 10.17, Detaşamentul Tulcea a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la gardul unei gospodării din satul Mineri, comuna Somova. În urma incendiului au ars 800 de metri pătraţi de vegetaţie uscată, zece salcâmi şi gardul  pe o lungime de 200 de metri. Cauza incendiului: focul deschis lăsat nesupravegheat.
La ora 11.00, pompierii Staţiei Babadag au intervenit pentru stingerea unui incendiu  izbucnit în curtea unei gospodării din oraşul Babadag, judeţul Tulcea. Au ars 100 de metri pătraţi de vegetaţie uscată şi mai mulţi salcâmi. Cauza incendiului: focul deschis şi nesupravegheat.
La ora 14.35, a fost anunţat un incendiu izbucnit la pădurea  din satul Tudor Vladimirescu. Detaşamentul de Pompieri Tulcea s-a deplasat cu un echipaj şi cu nava  B MAI 101, din dotarea inspectoratului. La sosirea pompierilor, ardea vegetaţia uscată din apropierea pădurii, însă vântul puternic a favorizat extinderea flăcărilor către aceasta. Incendiul a fost stins, iar în urma lui au ars aproximativ 50 hectare din litiera pădurii (plop, salcie şi frasin), pompierii reuşind să oprească extinderea focului la fondul forestier. Cauza probabilă a izbucnirii  incendiului: focul deschis în spaţii deschise.
La ora 17.02, un echipaj al Staţiei de Pompieri Babadag a fost solicitat să intervină în satul Zebil, comuna Sarichioi, la un alt incendiu care se manifesta la o litieră de pădure care aparţinea Ocolului Silvic Babadag. Pompierii tulceni  au intervenit  pentru localizarea şi lichidarea incendiului împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Babadag. Aceştia au stins incendiul, care a mistuit un hectar de vegetaţie uscată.  Cauza probabilă a izbucnirii incendiului: o ţigară nestinsă şi aruncată la întamplare.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite