Controalele în cherhanalele din judeţul Tulcea GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controale la cherhanale
Controale la cherhanale

Controalele au fost efectuate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în colaborare cu Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură şi Administraţia Biosferei Delta Dunării.

„Continuăm controalele tematice efectuate în această lună. Aşa cum ne aşteptam, am găsit neconcordanţe. În total, până acum avem două astfel de unităţi închise şi cinci suspendate“, a declarat directorul DSVSA, Marinela Tertiş.
De asemenea, din cele 11 puncte de debarcare pentru care s-a solicitat încadrarea ca centre de colectare a peştelui numai unul a respectat condiţiile şi a primit undă verde din partea Direcţiei Sanitar Veterinare.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Pentru 4 puncte de debarcare şi un centru de colectare în care s-au constatat deficienţe s-au emis ordonanţe de suspendare a activităţii până la remedierea acestora. Punctele de debarcare care nu îndeplinesc condiţiile pentru autorizare ca centre de colectare şi în care nu s-au înregistrat deficienţe rămân funcţionale.
În acelaşi timp s-a constatat că în mai multe locaţii nu se mai desfăşura activitatea înregistrată sanitar veterinar astfel că s-au emis 7 ordonanţe de interzicere a activităţii.
Conform legislaţiei sanitar veterinare, ordonaţele de interzicere a activităţii se vor comunica la ORC şi la alte instituţii precum Finanţe, Inspectotratul Teritorial de Muncă.
Reluarea activităţii se va putea realiza de către unităţile sancţionate după remedierea deficienţelor, iar în  cazul unităţilor cu activitatea interzisă după parcurgerea procedurii de autorizare.
„Controalele vor continua în perioada următoare atât la unităţile care au solicitat încadrarea într-o altă categorie dar şi la celelate unităţi pentru a se urmări respectarea legislaţiei sanitar veterinare“, mai spune Marinela Tertiş.


Controale la cherhanale
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite