Controale de sezon: Zeci de amenzi pentru structurile de cazare din Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turişti în Deltă (foto arhivă)
Turişti în Deltă (foto arhivă)

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a organizat, în perioada 15 august – 15 septembrie, un comandament pentru verificarea modului în care sunt respectate drepturile turiştilor (cu puncte de lucru la Tulcea şi Sulina). La comandament au participat şi inspectori din alte judeţe.

Au fost verificate pensiunile, unităţile de alimentaţie publică dar şi a celor care furnizează servicii de agrement în Tulcea, Sulina, Sfântu Gheorghe, Crişan, Mila 23, Murighiol, Dunavaţul de Jos, Mahmudia, Sarichioi, Jurilovca, Maliuc, Chilia Veche.
„Au fost verificate 165 de de puncte de lucru care ofereau servicii turistice de cazare, de alimentaţie publică, de agrement  sau  comerţ de produse solicitate de turişti. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 85 de sanctiuni contravenţionale, din care 48 de amenzi în sumă totală de 73.500 lei“, a precizat Venera Răducu, şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Tulcea.
Au fost constatate deficienţe în ceea ce priveşte informarea consumatorului: lipsa informaţiilor privind serviciile gratuite incluse în tariful de cazare,  lipsa afişului care să informeze categoria de clasificare a unităţii de cazare turistică, lipsa informaţiilor privind serviciile suplimentare oferite turiştilor,  lipsa din camerele de cazare a instrucţiunilor de utilizare a instalaţiilor de climatizare şi a televizorului, lipsa avertismentelor privind interzicerea fumatului în camere şi pe  holurile unităţilor de cazare.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite