Consiliul Judeţean Tulcea nu este de acord cu reintroducerea vânătorii în Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzat de ecologişti de faptul că a contribuit la iniţierea unei modificări legislaţive care vizează reluarea vânătorii în deltă, preşedintele Victor Tarhon spune că orice trimitere, asociere a Consiliului Judeţean cu privire la desfăşurarea activităţii de vânătoare în Delta Dunării este lipsită de orice fundament real

” Consiliul Judeţean Tulcea, în calitate de autoritate publică, a fost şi este direct interesat în promovarea unei legislaţii specifice Deltei Dunării cu scopul declarat de a proteja interesele locuitorilor ei şi implicit de a proteja patrimoniul natural“ spune preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Victor Tarhon.
În procesul legislativ, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României 127/28.12.2010 pentru adoptarea unor măsuri destinate dezvoltării economico-sociale a zonei “Delta Dunării” parcurge în momentul de faţă procedura parlamentară privind adoptarea ei de către cele două Camere ale Parlamentului României. În această etapă procedurală, la o iniţiativă parlamentară, s-a adoptat un amendament privind desfăşurarea activităţii de vânătoare.
„Reiterez faptul că în nici un document, luare de poziţie, interviu Consiliul Judeţean Tulcea nu a promovat sau a susţinut reintroducerea activităţii de vânătoare“ mai spune Tarhon.
„Este o iniţiativă susţinută politic şi vom protesta public. Domnul Tarhon, dacaă avea coloană vertebrală, ar fi trebuit să meargă la Bucureşti şi să se opună acestor modificări, nu e de ajuns să arate cu degetul spre alţii, delatfel colegi de partid cu dânsul“ spune şi Liviu Mihaiu, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta.

Cum s-a ajuns la reluarea vânătorii în deltă

După ce în vară s-a decis ca Administraţia Rezervaţiei să nu mai elibereze autorizaţii de mediu pentru vânătoare în Deltă, săptămâna trecută, cu acordul tacit al reprezentanților Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), ai Ministerului Mediului și Pădurilor și, spun ecologiştii de la Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta la inițiativa Consiliului Judeţean Tulcea, membrii Comisiei pentru Administrație Publică, Echilibru Ecologic și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaţilor au aprobat modificarea OUG 127/2010 menită să completeze Legea de funcționare a RBDD 82/1993.
Astfel, la propunerea Președintelui Comisiei, domnul Vasile Gherasim (PDL), vânătoare sportivă va fi considerată "activitate economică tradițională" în Delta Dunării  și, astfel, reintrodusă ca practica în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite