Director de spital acuzat de management defectuos pentru că favorizează firmele private!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Managerul Popescu
Managerul Popescu

Marilena Bojian, consilier judeţean din partea PSD, a solicitat astăzi public demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, dr. Ion Popescu pentru management defectuos. Aceasta a  făcut referire la problema tomografului din spital (care încă nu este funcţional), la dispensarul TBC, dar şi la acreditările spitalului.

Prezent la şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi, dr. Popescu a răspuns concret la toate problemele care i s-au imputat, explicând faptul că cele mai multe acuzaţii ce i se aduc în calitate de maanger al spitalului sunt simple zvonuri.
Tomograful, întârziat de drumurile blocate
Consilierul Bojian a declarat astăzi că îi este ruşine de calitatea  sa de ales judeţean atunci când ia în calcul serviciile medicale oferite în spitalul din Tulcea. „Ne-aţi spus vara trecută că tomograful va fi pus în funcţiune în octombrie, apoi în noiembrie, apoi în ianuarie. Suntem deja la finalul lunii februarie (..) Cer demisia directorului pentru că este inadmisibil modul în care conduce acest spital“.
În ceea ce priveşte situaţia tomografului care încă nu este funcţional, dr. Popescu a declarat că au achitat chiar şi o taxă de urgenţă pentru eliberarea ultimei taxe necesare pentru funcţionarea tomografului. „Am aşteptat un expert din Constanţa care nu a putut ajunge din cauza drumurilor blocate. Marţi acesta a juns la Tulcea şi a constatat că există o problemă la uşa acestui tomograf, iar în acest weekend se va rezolva şi această problemă. Eu vă invit oricând la spital să parcurgem toate actele şi să îmi spuneţi exact unde am procedat greşit“, a declarat Ion Popescu.Presa a vorbit în repetate rânduri despre faptul că întârzierea punerii în funcţiune a tomografului ca fiind strict legată de faptul că singurul tomograf din Tulcea aparţine familiei Popescu (dr. Ion şi Sena Popescu).
Susţinut politic de „naşul“ Tarhon
În cadrul şedinţei de astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean a declarat că demisia este un act unilateral, astfel că nu poate fi determinată. În altă ordine de idei, acesta a susţinut faptul că se va face o comisie care să verifice calitatea managementului din cadrul spitalului, iar antepronunţarea nu este o soluţie.
Ascensiunea carierei manageriale a medicului Popescu se leagă de cea a Partidului Democrat Liberal, el candidând oficial de unul singur la şefia Spitalului Judeţean, sustinut de preşedintele filialei, Victor Tarhon, care este şi naşul unuia dintre copii familiei Popescu.
„Nu neg faptul că sunt finul unui copil de-al dânsului. El era însă manager înainte ca spitalul să treacă în subordinea Consiliului Judeţean““, spune preşedintele Trahon, care dă şi o explicaţie legată de situaţia pacienţilor trimişi la tomograful firmei familiei Popescu.
„E dinamica vieţii şi afacerea cu tomograful, eu am desemnat un reprezentant al meu în Consiliul de Administraţie al Spitalului, tocmai ca să nu se interpreteze“.
Citeşte şi: Manager mediocru la Spitalul Tulcea, om de afaceri prosper la cabinetele şi farmaciile private!

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite