Condamnare în dosarul cardurilor clonate: Unul dintre tinerii care se ocupau de „afacere“ stă patru ani la puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tineri din Constanţa au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni electronice. Alexandru Cioroiu, Cosmin Andrei Neagu şi Andrei Cristian Anton, toţi din Constanţa, au devalizat mai multe bancomate din judeţul Tulcea folosind carduri clonate şi au creat un prejudiciu de peste 9.000 de lei.

În perioada 6 - 8 august 2006, Alexandru, specializat în obţinerea de date de pe cărţile de credit ale unor cetăţeni străini, clona site-urile unor companii străine cu ajutorul cărora se efectuează plăţi electronice şi trimitea mesaje clienţilor în care îi îndemna pe aceştia să acceseze pagina clonă. Le solicita acestora  datele de identificare şi datele de pe cărţile de credit, inclusiv PIN-ul pentru a reactualiza baza de date. Astfel, tinerii au scos 9.300 de lei de la un bancomat al Raiffeisen Bank din Mahmudia. Au fost prinşi în trafic pe 8 august, în localitatea Baia.
Au fost trimişi în judecată pentru acces fără drept la un sistem informatic, modificarea, ştergerea sau deteriorarea de date informatice, deţinerea fără drept de programe informatice, a unei parole sau cod de acces în scopul săvârşirii de infracţiuni informatice, introducerea, modificarea sau ştergerea fără drept de date informatice în vederea producerii unei consecinţe juridice, precum şi pentru punere în circulaţie a unui instrument de plată electronică, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos prin utilizarea neautorizată de date de identificare.
Cosmin-Andrei Neagu a primit patru ani închisoare, Alexandru Cioroiu - trei ani închisoare cu suspendare (cu obligaţia de a desfăşura o activitate sau de a urma un curs de învăţământ ori calificare şi de a nu intra în legătură cu ceilalţi doi inculpaţi), iar Andrei Cristian Anton a primit o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite