Concurs la şcoala „Alexandru Ciucurencu“: Sport versus tutun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii de la şcoala „Alexandru Ciucurencu“
Copiii de la şcoala „Alexandru Ciucurencu“

Cu ocazia Zilei Naţionale fără Tutun de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Tulcea a lansat elevilor de la şcoala numărul 10 invitaţia „O copilărie fără tutun“.

Vârsta debutului în consumul produselor din tutun este în continuă scădere, iar curiozitatea, presiunea anturajului sau lipsa uneii informări adecvate, sunt doar câţiva din factorii ce pot duce la consum spune reprezentanţii Centrului.
Campania „„O copilărie fără tutun“ a constat în discuţii tematice, prezentare de materiale video privind consecintele negative ale fumatului la vârste mici, precum şi avantajele unei alimentaţii sănătoase. Activităţile de informare s-au finalizat printr-un concurs de cunoştinţe, premiile fiind asigurate de Direcţia de Sănătate Publică Tulcea, si au avut ca beneficiari un număr de 80 de elevi de clasele a IV-a din cadrul Şcolii 10.
De asemenea, în vederea promovării obiceiurilor sănătoase ca alternativă la consumul de tutun,  a fost organizat un concurs sportiv între trei clase din ciclul primar. Cei 18 participanţi s-au întrecut în aruncatul mingii de oină – fetele- şi alergare de viteză –baieţii.  Premiile au fost asigurate de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Tulcea.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite