Comisari de mediu tulceni „turnaţi“ la Poliţie de braconieri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O maşină în care se aflau doi comisari de mediu tulceni a fost oprită în trafic de Poliţia Rutieră după ce aceştia ridicaseră în vederea confiscării mai multe exemplare de sturion braconat.

Comisarii Titi Ceico şi Adi Mihai Tudor se aflau într-un autovechicul condus de o altă persoană ce a fost oprit la marginea municipiului Tulcea de un echipaj al Poliţiei Rutiere. Din senin, la faţa locului a apărut şi un echipaj al Poliţiei Deltei, organ abilitat în combaterea braconajului. În maşina controlată au fost găsite mai multe exemplare de sturion, un calcan, şi câteva kilograme de scrumbie.

image

Cei doi comisari de mediu din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, comisariatul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au susţinut că peştele a fost ridicat în vederea confiscării şi că acesta urma să fie eliberat în mediul natural, respectiv comercializat, în funcţie de starea în care se afla.
„Deocamdată nu am primit nici o informaţie oficială cum că ar fi acuzaţi de ceva, nu am fost înştiinţat de absolut nimic, cei doi se aflau în misiune oficială“, spune  comisarul şef Costel Ifrim, şeful Gărzii de Mediu din cadrul comisariatului Rezervaţiei.
Se pare că acest eveniment este o nouă etapă din războiul dintre organele abilitate în combaterea braconajului. Surse din cele două instituţii spun că de fapt cei doi comisari de mediu ar fi deranjat mai mulţi braconieri de-a lungul timpului, iar aceştia au încercat să-i înfunde, fiind cel puţin curioasă oprirea maşinii la scurt timp după ridicarea peştelui, de către un echipaj al Poliţiei Rutiere, şi sosirea de urgenţă a celor de la Poliţia Deltei la faţa locului, direcţionată probabil telefonic.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite