Comisar tulcean, acuzat de luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acuzat că a cerut 1.000 de lei
Acuzat că a cerut 1.000 de lei

Bărbatul este cercetat în stare de liberatate, având obligaţia de a nu părăsi localitatea. Conform comunicatului Direcţiei Anticorupţie, comisarul a pretins 1.000 de lei şi a primit 100 de euro de la administratorul unei societăţi comerciale din judeţul Tulcea.

La data de 12 iulie 2012, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Tulcea au fost sesizaţi cu privire la faptul că un comisar din cadrul Comisariatul Judetean pentru Protecţia Consumatorilor Tulcea i-a cerut, cu titlu de mită, suma de 1.000 lei. În schimbul banilor, comisarul i-a promis bărbatului că, în urma verificării societății pe care o administrează, nu îl va sancţiona contravenţional şi îi va aplica un „tratament mai blând“ în cazul identificării unor nereguli în domeniul specific.
Denunţătorul a precizat că, anterior, fusese obligat, de către acelaşi comisar, să dea sume de bani cuprinse între 400 și 500 de lei pentru a nu fi sancţionat contravenţional.
Ieri, denunţătorul a anunţat telefonic Biroul Județean Anticorupție Tulcea că la sediul societăţii sale s-a prezentat o echipă formată din comisari, iaracuzatul i-a amintit, în timpul efectuării controlului, că trebuie să dea suma de bani pretinsă anterior pentru a nu fi sancţionat. Întrucât nu avea toată suma solicitată, denunţătorul i-a dat comisarului 100 de euro.
Ulterior, echipa A.N.P.C. a fost identificată în apropierea oraşului Isaccea, asupra comisarului în cauză fiind găsită bancnota de 100 de euro primită cu titlu de mită.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite