Cluburi anti-drog pentru elevii tulceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câte șase elevi din fiecare unitate de învăţământ aplicantă, respectiv cele zece licee din municipiul Tulcea, participă la cele 4 module ale cursului organizat de specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Tulcea.

Tematica abordată în cadrul cursului este adaptată problematicii actuale, elevii fiind familiarizaţi cu terminologia specifică, informaţi cu privire la riscurile asociate consumului de droguri licite şi ilicite, inclusiv cu privire la noile substanţe cu efect psiho-activ comercializate sub denumirea de produse etnobotanice, dar şi iniţiaţi cu privire la tehnicile de comunicare între egali.
„Intenţia organizatorilor se fundamentează pe faptul că, dintre diferitele modele de intervenţie, transmiterea informaţiei în grupul de egali se bazează pe un semnificativ sprijin empiric în ceea ce priveşte eficacitatea. Aceste intervenţii sunt orientate spre învăţarea şi îmbunătăţirea unor abilităţi cum ar fi: comunicarea, supravegherea comportamentului colegilor, stabilirea de norme şi limite de comportament“, spune Iulian Unguru, coordonatorul Centrului de la Tulcea.
Cursul îmbină educaţia formală cu cea non-formală, informaţiile teoretice fiind combinate cu metode atractive precum brainstorming, lucrul pe grupe, jocuri educative şi de cunoaştere.
Astfel, după susţinerea cursului, beneficiarii proiectului vor transmite informaţiile asimilate în grupul de egali (elevi din liceele de provenienţă), în cadrul orelor de dirigenţie şi, în funcţie de abilităţile de care dispun vor fi orientaţi şi către diferite tipuri de activităţi de prevenire a consumului de droguri în comunitate.
Proiectul este implementat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Tulcea, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională – Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Tulcea şi cu sprijinul Bibliotecii Judeţene „Panait Cerna“ Tulcea.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite