Claudia Rusu, poezie în suflet de copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudia este pasionată de poezie din clasa I dar și-a făcut cunoscute creațiile abia în clasa a VIII-a. În prezent cochetează și cu psihologia fiind olimpică în domeniu.

Claudia a urmat cursurile școlii generale Constantin Bâncoveanu din Babadag, talentul în poezie fiindu-i remarcat de către profesorul Nicoleta Bitoleanu, care după ce i-a văzut creațiile a îndemnat-o să participe la concursuri. „Doamna profesoară mi-a fost un îndrumător extraordinar, atât din punct de vedere profesional cât și calității umane. Cu sprijinul dânsei am participat la prima competiție de creație, la Brăila, la concursul de proză și poezie Mihai Eminescu, unde am obținut premiul al treilea“, își amintește eleva.
Serie de reușite literare

A urmat în 2010 premiul al treilea la faza județeană a concursului literar „Tinere condeie“, secțiunea proză-poezie, organizat de Inspectoratul Școlar . Tot anul trecut, Cladia a câștigat premiul al treilea la concursul de creație literară „Primăvara literară“, organizat de Biblioteca Județeană Panait Cerna, dar și un premiu II oferit de Colegiul Economic pentru „sufletul innocent de copil ce-l poartă prin lume“, la secțiunea Poezie. „Am mai participat și la alte competiții la nivel județean chiar și național. La sfârșitul anului trecut am obținut și o mențiune la Concursul național de poezie și eseu Panait Cerna“, spune Claudia.
Psihologia, o întâmplare

Tot din liceu, eleva a devenit atrasă de științele socio umane, participând la olimpiadele de psihologie. „Am început să fiu atrasă de psihologie din întâmplare, iar la olimpiadă am ajuns impulsionată de doamna psiholog de la liceu, Ilie Cătălina. Persoana care a fost un model pentru mine și mi-a oferit motivația este domnul director Liviu Lucan, doctor în filosofie“, spune Claudia. Eleva spune că premiul I obținut la faza județeană a Olimpiadei de psihologie a fost total neașteptat, existând un ușor dezavantaj pentru elevii de clasa a X-a care trebuie să susțină probe din întreaga materie de liceu. De asemenea, a mai obținut o diplomă de participare la Olimpiada Națională de Psihologie de la Ploiești, din partea asociației „Compassion & Care“, pentru rezultatele obținute, precum și o diplomă de merit din partea Inspectoratului Școlar Județean Prahova.
Speranțe de viitor

Claudia nu știe deocamdată ce drum vrea să urmeze pe viitor: literatură, psihologie sau contabilitate, specializarea sa de la liceu. „Drumul este lung și viața îți poate oferi surprize la orice pas. Sper ca în timp să trăim într-o lume mai bună, cu mai multe perspective de viitor sau că vom îndrăzni să avem mai multe perspective de viitor. Până atunci mai este“, recunoaște tânăra.

Chiar dacă în prezent are domiciliul în Constanța și este elevă a liceului economic din Tulcea, Claudia tânjește după locurile în care și-a petrecut copilăria, la Enisala. „A fost o copilărie liniștită și frumoasă la Enisala. N-aș da pentru nimic acea perioadă a vieții“, mai spune Claudia.

Citiția amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite