Cinci zile de trafic de coşmar în centrul oraşului Tulcea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza şantierului de pe strada Isaccei (de la intersecţia cu strada Unirii şi până la hotelul Delta) circulaţia a fost deviată în ultimele  cinci zile. La orele de vârf, sute de şoferi sunt nevoiţi să piardă foarte mult timp în trafic din cauza lucrărilor la sistemul de canalizare. Reprezenanţii firmei promit că circulaţia va fi reluată cel târziu mâine.

Nervi şi claxoane după zeci de minute petrecute în trafic. Aşa arată centrul municipiului la orele de vârf. Şoferii sunt nemulţumiţi de felul în care se circulă în oraş, mai ales acum, la începutul sezonului, când turiştii au luat cu asalt oraşul.
„Puteau măcar să blocheze câte o bandă de circulaţie, nu toată strada. Stau zece minute ca să înaintez câteva sute de metri. Şi nu este doar aici problema, este în tot oraşul“, spune Cătălin Ionică (32 de ani), şofer din Tulcea. 
„La noi se circulă lejer faţă de alte localităţi, recunosc. Dar pe sezon, când încep să vină turiştii, este nebunie, mai ales la final de săptămână“, spune Elena Dumitru (27 de ani), din Tulcea.

„Îi ţinem din scurt“!

Investiţia de aici este realizată de firma Pfeiffer, cei care au câştigat licitaţia pentru mega proiectul AquaServ (de 119 milioane de euro, bani europeni).
Primăria a dat avizul pentru închiderea străzii, dar depinde de prestator în cât timp va finaliza lucrarea: „Îi ţinem din scurt, le impunem anumite limite. Dacă ar fi după ei, ar deschide şantiere în tot oraşul şi noi ar trebui să ne mutăm cu toţii la Somova“, spune Daniel Pohariu, directorul Direcţiei de Întereţinere şi Administrare a Patrimoniului  din cadrul primăriei Tulcea.

Localnicii nu au vrut să îi lase să lucreze noaptea

Viceprimarul muncipiului, George Blejan, spune că strada Isaccei ar fi trebuit să fie gata ieri seară, dar lucrările au întârziat puţin din cauza unor complicaţii apărute peste noapte. „Acum că este vorba de o întârziere de o zi, nu cred că este vreo problemă. Mai au 100 de metri de înaintat, este o chestiune de câteva ore de muncă“, spune Blejan.
Reprezentanţii firmei Pfeiffer spun că ar fi trebuit să lucreze şi noaptea, dar oamenii din zonă s-au opus, pe motiv că nu ar putea să se odihnească. Mai mult, în zonă s-a găsit şi o conductă care nu era prevăzută în plan, astfel că s-a mai adăugat o zi la durata lucrărilor.

Citiţi mai mult în Adevărul de SearăTulcea!






Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite