La Tulcea: Cinci centre pentru evaluarea psihosomatică a copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii pot opta pentru clasa întâi sau clasa pregătitoare (foto arhivă)
Părinţii pot opta pentru clasa întâi sau clasa pregătitoare (foto arhivă)

Evaluarea psihosomatică se va face în perioada 20  29 februarie 2012, la cinci centre specializate din judeţul Tulcea. Această evaluare se va face copiilor care împlinesc şase ani în intervalul 1 septembrie - 31 decembrie.

De asemenea, vor fi evaluaţi copiii care, deşi împlinesc şase ani până la 31 august, nu au frecventat grădiniţa. Şi în acest caz trebuie făcută o evaluare psihosomatică în urma căreia specialiştii vor decide în ce fel de clasă poate intra copilul, a adăugat inspectorul adjunct.
Părinţii îşi vor face telefonic  o programare pentru acest tip de evaluare. La Tulcea, evaluarea psihosomatică se va face la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Tulcea de pe strada Gloriei, numărul 6, la şcoala cu clasele I-VIII de pe strada Griviţei din Măcin, la şcoala cu clasele I-VIII din Babadag de pe strada Cabanei, la şcoala cu clasele I-VIII din Casimcea şi la şcoala cu clasele I-VIII din Ostrov.
Părinţii se vor duce la evaluare cu certificatul de naştere al copilului şi cu un certificat medical pe care să apară menţiunea „clinic sănătos“ sau „apt pentru şcoală“, respectiv încadrarea într-un grad de handicap acolo unde este cazul. Părinţii vor fi în sală la evaluarea copilului şi vor primi la final rezultatul acestei evaluări.
Pentru mai multe informaţii despre înscrierea copiilor la clasa pregătitoare tulcenii pot apela TelVerde 0800816240.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite