Cezar Jipa: „Oamenii nu vor să facă sex cu câinii, ci vor să nu fie muşcaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Servicii Publice Tulcea, societatea care se ocupă de gestionarea câinilor fără stăpân, spune că dacă sterilizează câinii şi îi trimite înapoi pe străzi nu rezolvă problema tulcenilor muşcaţi de animale în municipiul Tulcea.

Curtea Constituţională a decis azi că eutanasierea câinilor fără stăpân e neconstituţională. La Tulcea în ultimii şapte ani au fost eutanasiaţi 3.000 de câini fără stăpân care nu au fost revendicaţi de nimeni, în baza legii care funcţionează încă de la începutul anilor 2000. Dacă în urma deciziei Curţii Constiuţionale se va lua decizia ca eutanasierile să fie stopate, atunci şefii societăţii Consiliului Local care gestionează câinii comunitari se vor conforma.



„Noi avem 80 de locuri în  adăpost. Luăm 80 de câini de pe străzi şi îi îngrijim până mor de bătrâneţe. Cu restul nu ştim ce o să facem. Probabil că îi sterilizăm şi îi trimitem înapoi pe străzi. Întrebarea este dacă şi sterilizarea aceasta este extrem de sigură. În plus, asta nu rezolvă principala problemă a tulcenilor. Oamenii nu vor să facă sex cu câinii, vor să nu fie muşcaţi de ei. Aşa că nu înţeleg de ce ar conta pentru un om dacă acel câine care sare să îl muşte este steril sau nu“, spune Cezar Jipa.

Cezar Jipa, directorul Societăţii de Servicii Publice din Tulcea
Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite