Tulcea: Cătălin Sandra a creat primul site românesc de trivia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin este un autodidact. Deşi a studiat dreptul, este specialist în IT, un domeniu pe care l-a studiat de unul singur, reuşind să înfiinţeze de câţiva ani primul site autentic din ţară destinat jocurilor de cultură generală.

Tânărul s-a apucat de concursuri de cultură generală încă din anul 2004. „Îmi place să ştiu cât mai multe lucruri. Fiind autodidact am ajuns să ştiu chiar foarte multe lucruri din multe domenii. Atunci m-am decis să lansez şi acest site de cultură generală“, spune Cătălin.
Este vorba de site-ul concurs de cultură generală www.trivias.ro, site lansat în luna septembrie a anului 2008 şi născut din pasiunea iniţiatorului pentru competiţii de acest gen. În scurt timp de la lansare, proiectul născut la Tulcea a devenit cunoscut la nivel naţional, la ora actuală site-ul având peste 12.000 de membri.
De la site la concursuri eveniment

Cătălin vorbeşte cu pasiune despre munca sa din spatele acestui proiect bazat pe Trivia, un termen internaţional, un cuvânt din limba latină, ce defineşte în mod obişnuit un concurs interactiv de cultură generală bazat pe întrebări şi răspunsuri. „De-a lungul istoriei internetului, jocul de trivia a devenit popular la început în cadrul hub-urilor şi canalelor de mIRC. Lucrurile au evoluat, drept urmare născându-se proiectul naţional Trivias.ro, primul din România dedicat exclusiv unui astfel de joc“, spune iniţiatorul. De asemenea, este şi primul site din ţară care organizează competiţii locale, primele două ediţii având un succes remarcabil la public, în special în rândul tinerilor.

Cătălin este îndrăgostit şi de automobilism. „Sunt extrem de pasionat de istoria automobilismului, ar fi pe locul doi pentru mine ca pasiune după site. De când mă ştiu studiez acest domeniu, de aceea şi multe întrebări de pe Trivias sunt despre automobile“, spune Cătălin. Nu este singurul domeniu abordat în acest concurs. De-a lungul anilor, în urma studiului, Cătălin a reuşit să strângă peste 20.000 de întrebări cu răspunsuri din domenii variate: automobilism, cinematografie, muzică, literatură, fizică, chimie, sport, matematică, geografie, psihologie, arhitectură.

Citiţi amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite